magazin trenulete electrice

Acasa
Contact
Cum procedez?
Service
Cosul de cumparaturi
 
Locomotive
Vagoane calatori
Vagoane marfa
Vagoane militare
Seturi
Accesorii trenulete
Iarba - Pomi
LED-uri
Decodoare
Generatoare fum
Materiale plastice
Catenare
Scara N
 
Vagoane CFR
Locomotive CFR
 
Vagoane MAV
 
Roco
Fleischmann
Trix
 
Machete auto
Machete militare
 
Galerie foto
 
Instructiuni Roco multimaus
Informatii utile trenulete
Forum trenulete electrice
Link-uri producatori
 
Informatii generale despre trenulete electrice
Pe acest site sunt comercializate modele de trenuletele electrice destinate colectionarilor peste 15 ani. Trenuletele functioneaza in curent continuu 12-14 V DC ( schimbarea sensului de mers se face prin schimbarea polaritatii curentului ) sau in sistem Digital DCC ( este posibil ca anumite locomotive Digital DCC sa poata functiona suplimentar si in alte sisteme ). Toate trenuletele de pe acest site sunt perfect compatibile intre ele, ruleaza pe orice tip de sina prezentata aici.
Toate locomotivele "Digital" sau "Digital cu sunet" se pot utiliza si in analog, dar anumite functiuni, in special sunetele nu se pot activa in acest caz. In sistem analog luminile vor functiona de obicei cu intensitate variabila, in functie de viteza de circulatie.
Utilizarea locomotivelor in sisteme digitale este posibila doar dupa echiparea acestora cu un decodor, chiar si simpla introducere a unei locomotive neechipate cu decodor intr-un circuit digital poate duce la distrugerea motorului si a circuitelor electrice a acesteia. Locomotivele echipate din fabrica cu decodor au mentiunea pe site: "Digital" sau "Digital cu sunet".
Locomotivele Märklin functioneaza in sistem AC sau Digital MM, acestea nu sunt compatibile cu restul trenuletelor HO, adaptarea acestora la sistemul DC sau Digital DCC este in general foarte dificila. Introducerea pe circuit a unor modele de locomotive sau vagoane destinate sistemului Märklin provoaca scurtcircuit. Rularea vagoanelor Märklin in circuite DC se poate face doar dupa schimbarea osiilor cu osii compatibile.
Toate vagoanele marca Märklin prezentate pe acest site se livreaza cu osii izolate compatibile cu sistemul DC, la cerere anumite vagoane se pot livra si cu osii compatibile cu sistemul Märklin AC
Pentru interconectarea locomotivelor si vagoanelor se pot utiliza diferite modele de cuple, toate locomotivele si vagoanele care sunt echipate cu portcupla NEM362 permit schimbarea acestora. Verificati pictograma NEM 362 la produsul dorit.
In cazul in care doriti livrarea materialului rulant cu alt model de cuple va rugam sa mentionati la comanda, livrarea cu cuple standard se face fara costuri suplimentare
Sinele in general nu sunt perfect compatibile intre ele in special la modul de imbinare a lor, de aceea este recomandabil utilizarea unui singur tip de sine atunci cand se construieste un circuit, doar in cazul montarii definitive pe o diorama se pot utiliza sine de la producatori diferiti. Pentru circuitele montate ocazional este recomandabila utilizarea sinelor cu terasament
Pentru informare suplimentara va rugam consulati "Informatii utile trenulete"
Pictograme
 
HO Scara HO HOe Scara HOe ( 9mm )DC Sistem DC
catenara Functionare posibila fir aerian NEM 362 Portcupla NEM 362 cuplare scurta Mecanism cuplare apropiata
Mufa decodor NEM 651Mufa decodor NEM 651
( 6 pini )
Mufa decodor NEM 652Mufa decodor NEM 652
( 8 pini )
Mufa decodor 21 pini Mufa decodor MTC 21
( 21 pini )
lungime 215 mmLungimea intre tampoane
( mm )
lumini cu LEDLumini cu LEDlumini directionale Lumini directionale (2)
lumini directionale Lumini directionale (3)lumini directionale Lumini directionale (3/1)lumini directionale Lumini bicolore (2)
lumini alb/rosu Lumini bicolore (3/2)pregatire inst iluminat Posibilitate montaj
iluminare interioara
inst iluminatEchipare cu iluminare interioara
motor cu volantaMotor cu volantaroti cu spite metal Roti cu spite metalice tractiune 6 osiiNr osii tractiune
epoca 1Epoca Iepoca 2Epoca IIepoca 3Epoca III
epoca 4Epoca IVepoca 5Epoca Vepoca 6Epoca VI